Dzisiaj jest środa 15 lipca 2020 r. imieniny Henryka, Igi, Włodzimierza
Spis treści
Z Gminy | Z urzędów | Z terenu
Warsztaty HACCP
Kwiaty zamiast śmieci
Nastał czas radości!
Z sesji rady gminy
Razem o naszych sprawach
Babickie Towarzystwo Cyklistów
Temat miesiąca
Dzień Ziemi
Powiatowy Konkurs Muzyczny
Bezpieczna gmina
Strzały w Babicach
Spotkanie przed szczytem
Nie muszę być bezbronna!
Informacje
Nowości w zasiłkach
Za pięć dwunasta - dopłaty dla rolników
Sport
Dwa razy srebro...
To jest piłka!
Do pobrania
gazeta w wersji pdf
Kontakt

 

Adres redakcji:
05-082 Stare Babice, ul. Rynek 32,
tel. 22 722-92-08, 604-881-527

Redaktor naczelny:
Marcin Łada,
Sekretarz redakcji:
Karolina Gwarek
e-mail: redakcja.babice@gmail.com

Wydawca:
Gminna Biblioteka Publiczna
w Starych Babicach,
05-082 Stare Babice; ul. Polna 40
tel. 22 722 92 77
e-mail: bibbab@interia.pl

NUMER KONTA WYDAWCY:
WBS o/Stare Babice
37 8015 0004 3015 0734 2030 0001


Zapraszamy do ogłaszania się na łamach Gazety Babickiej
Wszystkie uzyskane środki z reklam wspomagają budżet Gminnej Biblioteki i są wykorzystywane do uzupełniania księgozbioru i audiobooków.

 

 

Gazeta Babicka 04/2004

Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie proponuje mieszkańcom naszej gminy udział w cyklu szkoleń warsztatowych, będących uzupełnieniem działań prowadzonych na terenie województwa mazowieckiego w ostatnich miesiącach. Działania te polegały na skierowaniu podstawowych informacji dotyczących systemu bezpieczeństwa żywności HACCP do małych i Średnich podmiotów gospodarki żywnościowej. Celem warsztatów jest przygotowanie uczestników do wdrażania w firmach systemu HACCP.
Uczestnicy, oprócz poznania praktycznych sposobów wdrażania Systemu, zostaną zaopatrzeni w materiały umożliwiające szybkie podjęcie działań wdrożeniowych. Planowane jest prowadzenie warsztatów w czterech grupach tematycznych: dla branży owocowo - warzywnej, piekarniczo - ciastkarskiej, sklepów i hurtowni branży spożywczej, dla małej gastronomii i stołówek.
Udział w warsztatach jest płatny i wynosi 150 zł za osobę. Odbędą się w czerwcu, po zgłoszeniu się 20 - 25 osób. Warsztaty będą trwały ok. 7 - 8 godz. i poprowadzą je specjaliści spoza WODR oraz pracownicy zakładowi WODR.
Wśród tematów omawianych na wykładach znajdą się: jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności, regulacje prawne w zakresie HACCP, wymagania sanitarno- higieniczne w podmiotach zajmujących się produkcją i obrotem artykułami żywnościowymi, praktyczne zasady i etapy wdrażania systemu HACCP, utrzymanie systemu HACCP.
Po zakończeniu warsztatów uczestnik otrzyma numerowane Świadectwo Ukończenia Szkolenia Warsztatowego, stanowiące potwierdzenie odbycia wymienionych w programie zajęć.
Zapisy przyjmujemy do 15 maja br. w Doradztwie Rolniczym - Urząd Gminy, pokój 29, w godz. 8.00 - 10.00.

ostatnia aktualizacja - 25.01.2014;    webmaster     Stronę od 20.06.2004 odwiedzono - razy